WARSZTATY W DA GRASSO
WARSZTATY W DA GRASSO
Wszyscy wiedzą jak wygląda. Prawie wszyscy znają jej smak. Nieliczni potrafią ją samodzielnie przygotować. Czy zrobić pizzę to ogromna sztuka?
Dziś uczestniczyliśmy w warsztatach kulinarnych w pizzerii Da Grasso, gdzie pod czujnym okiem pracowników pizzerii, ubrani w foliowe fartuszki, wałkowaliśmy ciasto, smarowaliśmy je sosem pomidorowym i ozdabialiśmy ulubionymi składnikami: szynką, serem, kukurydzą, papryką czy ananasem. Tak przygotowana i oznaczona numerkiem pizza trafiała do pieca. Po upieczeniu pizzy każdy mógł spróbować swojego ,,kulinarnego dzieła”. Do pizzy serwowany był sok jabłkowy. Otrzymaliśmy też puzzle i firmowe drobiazgi.
Na zakończenie, za włożony wkład pracy i ogromne zaangażowanie kulinarne, czekały na nas dyplomy poświadczające ukończenie szkolenia „Kucharz DA GRASSO” w zakresie robienia pizzy. 🙂🍕👨🍳👩🍳